10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalOFIȚER DE POLIȚIE BRITANIC acuzat de viol de două colege nu a...

OFIȚER DE POLIȚIE BRITANIC acuzat de viol de două colege nu a fost suspendat

Autoritatea pentru Compensarea Victimelor Crimelor(CICA), care despăgubește victimele infracțiunilor violente, a acordat ambelor femei sume substanțiale anul trecut, după ce a concluzionat că dovezile poliției au indicat că fiecare dintre ele au fost victime ale abuzurilor sexuale grave.
 
Subiectul care a implicat infracțiuni în afara serviciului a fost cercetat de poliția din Essex, din cauza localizării presupuselor infracțiuni, din momentul în care Direcția de standarde profesionale a MET (DPS) a primit acuzațiile inițiale în 2017 până în martie 2020, când toate chestiunile s-au încheiat, inclusiv dreptul victimelor de a revizui procesele cu procuratura britanică – CPS (Crown Prosecution Service).
 
Ancheta, prin recunoașterea ulterioară a poliției din Essex, a prezentat numeroase neajunsuri și decizii luate folosind un „raționament foarte slab”.
 
Femeile, denumite în raport ca Kate și Holly, au trăit experiențele cu ofițerul de poliție în timpul relațiilor cu el, pe care le descriu ca fiind identice și despre care susțin că le-au lăsat traumatizate.
 
„Te simți de parcă ai fi lipsită de poliție”, a spus una dintre presupuse victime.
 
Cealaltă a descris frustrarea ei de a participa recent la o săptămână de conștientizare a infracțiunilor sexuale la locul de muncă. „Ei publică toată propaganda care încurajează femeile și bărbații să se prezinte și să facă față agresiunilor sexuale”, a spus ea. „Am rămas cu un gust amar, gândindu-mă, „că nici măcar nu poți avea grijă de tine (n.r. în  interiorul instituției de Ordine – Poliția)”.
 
În februarie, Direcția de standarde profesionale a MET (Poliție Metropolitane) a stabilit că ofițerul avea un caz de răspundere pentru abateri grave. Data audierii nu a fost încă stabilită dezvăluie The Times.
 
Într-o declarație, Met a spus: „MPS [Metropolitan Police Service] ia toate acuzațiile de abuz domestic extrem de în serios și [este] corect ca circumstanțele complete ale acestui caz să fie luate în considerare într-o audiere. Continuăm să oferim asistență socială și asistență presupuselor victime în acest caz. ”
 
CICA le-a scris fiecărei femei spunând că dovezile poliției indică faptul că ambele au experimentat „penetrare non-consensuală”.
 
Organismul independent, Autoritatea pentru Compensarea Victimelor Crimelor a concluzionat că Holly a fost victima „abuzurilor sexuale” și „a unei infracțiuni de violență” și a suferit „suspiciuni de coaste fracturate” și „agresiuni fizice”. Autoritatea a spus că, în opinia sa, Kate a experimentat și „abuzuri fizice grave”.
 
Met a adăugat: „Dacă un ofițer ar trebui restricționat sau suspendat este o decizie ce trebuie luată. . . bazată pe o atenție foarte riguroasă asupra tuturor circumstanțelor specifice fiecărui caz, inclusiv gestionarea riscurilor. ”
 
Jess Phillips, ministrul din umbră pentru violența domestică, a spus că MET ar trebui să își revizuiască protocoalele. „Publicul s-ar aștepta ca un ofițer investigat pentru așa ceva să fie cel puțin suspendat”, a declarat ea pentru birou de presă The Times. „Va trebui să se facă o muncă enromă pentru a face oamenii să simtă că vor fi ascultați și crezuți, mai ales atunci când presupusul lor autor este un ofițer de poliție în serviciu”.
 
 

Dezvăluirile vin pe fondul tensiunii dispariție și uciderii unei tinere de 33. de ani, Sarah Everard, în Londra, în luna martie.

Pe 3 martie, Sarah Everard, în vârstă de 33 de ani, a dispărut în Clapham Common, Londra, când se îndrepta spre casa unui prieten. Rămășițele ei au fost găsite în păduri o săptămână mai târziu și identificate pe 12 martie. La scurt timp, un ofițer de poliție britanic a fost acuzat de răpirea și uciderea acesteia.

Oribila crimă a evidențiat creșterea masivă a violenței împotriva femeilor din întreaga lume în ultimul an și a șocat populația britanică la aflarea veștii că principalul suspect este un ofițer de poliție. Aceste atacuri violente ilustrează modul în care spațiile sigure pentru femei se micșorează și poliția sporită nu pare să fie un instrument de încredere în rândul populației.

Povestea lui Sarah Everard a făcut știri pe prima pagină, nu numai în Marea Britanie, ci și în toată Europa și America. Pe măsură ce povestea și imaginea ei se răspândeau, mulți oameni din Marea Britanie și-au exprimat durerile pentru familie și furia față de făptașul ei. Femeile tinere din toată țara au fost frustrate, șocate și speriate, declarând colectiv că „Sarah aș fi putut fi eu”.

În plus, suspectul, un ofițer de poliție din Londra, a fost denunțat anterior pe 28 februarie, pentru expunere indecentă la un restaurant cu mâncare rapidă, pentru care nu a fost arestat.

Consilierul guvernului galez Yasmin Khan a declarat pentru Al Jazeera că răspunsul slab al poliției la prădătorii sexuali este o „temă recurentă”, împiedicând în continuare multe femei să raporteze abuzurile.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Ludovic Orban atacă dur rocada candidaţilor PSD şi PNL: se schimbă precum șosetele

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU