Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

[email protected], Analiza Ursula Von der Leyen

Obiectivele noii șefe a Comisiei Europene

Von der Leyen vrea o uniune mai ambiţioasă

Share

Redacția Online 0 comentarii

11.09.2019 - 12:35

Recent aleasa președintă a Comisiei Europene – Ursula von der Leyen – și-a prezentat obiectivele, echipa și noua structură a instituţiei.
 

 
Aceasta promite că obiectivul primordial al mandatului ei va fi răspunsul la "schimbările climatice, tehnologice şi demografice". În sprijinul ei invocă faptul că "puterile existente urmează noi căi, noi puteri apar şi se consolideaza", iar pentru asta doreşte consolidarea parteneriatului UESUA şi redefinirea relaţiilor cu China.
Ambițioasa nemţoaica ce a fost ani de zile mâna dreapta a Angelei Merkel susține ca UE "trebuie să conducă tranzi.ia către o planeta sănătoasă şi catre o noua lume digitală ţinând oamenii aproape şi adaptând economia socială de piața unică a Europei astfel încât să corespunda" zilei de azi.
 
Egalitate, şanse pentru toți şi colaborare europeana strânsă
Der Leyen vrea să valorificăm "din plin" punctele forte forte, talentul şI potențialul. "Trebuie să ne concentrăm
pe egalitate şi pe crearea de şanse pentru to.i, indiferent" de gen, etnie sau vârstă. "Trebuie să apărăm valorile noastre commune şi sa susţinem statul de drept. Iar pentru asta "toate instituţiile europene trebuie să colaboreze strâns". Noua Comisie va avea opt vicepreşedinţi, inclusiv Înaltul Reprezentant pentru externe. Ei sunt responsabili pentru priorităţile majore cuprinse în orientările politice, iar comisarii vor gestiona expertiza
furnizată de direcţiile generale. Frans Timmermans rămâne vicepreşedinte executive şi va coordona activitatea privind Pactul ecologic european.
 
Context
Ursula von der Leyen a fost nominalizata la 2 iulie 2019 de Consiliul European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, iar în data de 16 iulie 2019 a fost votata de Parlamentul European. Ursula von der Leyen este al doilea preşedinte german al Comisiei Europene, dupa Walter Hallstein (CDU), care a fost primul preşedinte al Comisiei Comunităţii Economice Europene.
 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...