Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Obama va susţine în iulie discursul Fundaţiei Mandela

Fostul preşedinte american Barack Obama va susţine discursul anual al Fundaţiei Mandela în Africa de Sud la 17 iulie, în anul în care se împlineşte un secol de la naşterea primului şef de stat de culoare sud-african, au anunţat luni organizatorii, potrivit AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2018 - 14:24

"În acest an, suntem mândri să îl primim pe preşedintele Obama pentru discursul anual al Fundaţiei", a declarat Sello Hatang, preşedinte al Fundaţiei Mandela, care are ca obiectiv să păstreze vie moştenirea fostului laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

În fiecare an, Fundaţia Mandela încredinţează unui invitat prestigios sarcina de a susţine un discurs cu ocazia aniversării lui Nelson Mandela, născut la 18 iulie 1918 şi mort la 5 decembrie 2013.

Printre precedentele personalităţi care au susţinut discursuri în cadrul Fundaţiei Mandela se numără fostul preşedinte american Bill Clinton, fostul secretar al ONU Kofi Annan şi miliardarul şi filantropul american Bill Gates.

După 27 de ani de stat în închisorile regimului rasist alb, Nelson Mandela, simbol mondial al luptei împotriva apartheid-ului, a devenit primul preşedinte ales în mod democratic în Africa de Sud în 1994, post pe care l-a ocupat până în 1999.

Comentarii

loading...