9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalO tradiție din Marea Britanie generează discuții aprinse cu privire la drepturile...

O tradiție din Marea Britanie generează discuții aprinse cu privire la drepturile animalelor

Theresa May a promis în timpul campaniei sale electorale să supună la vot în Parlament o revizuire a interdicţiei vânătorii de vulpi, dar niciun vot pe această temă nu este prevăzut în timpul sesiunii parlamentare, relatează AFP.

Articolele care evocă abandonarea acestui angajament de campanie al Theresei May i-au înfuriat pe vânători.

Boxing Day este o sărbătoare publică în Marea Britanie şi zeci de mii de vânători erau aşteptaţi marţi în ţară.

În Sunday Times, directorul general al asociaţiei pro-vânătoare The Countryside alliance, care revendică 100.000 de membri, a avertizat că această renunţare ar putea nemulţumi mii de oameni.

”Mişcarea anti-vânătoare nu are nimic de-a face cu bunăstarea animalelor, ci cu ura oamenilor”, s-a indignat baroana Ann Mallalieu, preşedinta asociaţiei, evocând un adevărat ”război al claselor” sociale, în coloanele cotidianului The Telegraph.

La rândul său, Partidul Laburist, aflat la originea interdicţiei vânătorii de vulpi luate de guvernul Blair în 2004, a reiterat opoziţia faţă de această practică ”crudă şi barbară”, potrivit cuvintelor şefului partidului, Jeremy Corbyn. ”Guvernul trebuie să excludă orice proiect de vot privind o inversare a interdicţiei”, a postat el pe Twitter.

Boxing Day, a doua zi de Crăciun în Marea Britanie, marchează în mod tradiţional începerea sezonului de vânătoare. Potrivit legii intrate în vigoare în 2005, este interzisă folosirea câinilor pentru omorârea vânatului, dar aceştia pot în continuare lua urma animalului. În faţa lor, sute de adversari ai vânătorii, numiţi “Sabotori”, se mobilizează pentru a împiedica vânătorii să atace.

În ediţia de marţi a Times, o comentatoare a sugerat să fie vânate mai degrabă vulpile din oraşe, spunând că acestea, ”şi nu cele de pe câmp, sunt problema astăzi”. Este timpul să le clasificăm ca “dăunătoare” şi să “scăpăm de ele”, a spus ea.

Potrivit cercetătorilor de la universităţile din Brighton şi Reading, populaţia de vulpi este în declin în Anglia, dar creşte în oraşe, unde trăiesc circa 150.000 dintre ele, de patru ori mai mult decât cu douăzeci de ani în urmă.

Devenită o tradiţie în Marea Britanie, la vânătoare de vulpi din 26 decembrie participă şi membri ai familiei regale britanice. Deşi adoră să participe, prinţul Harry a renunţat anul acesta de dragul logodnicei sale, Meghan Markle, foarte dedicată luptei împotriva maltratării animalelor. Actriţa americană a fost invitată să petreacă sărbătoarea de Crăciun alături de familia regală pe o proprietate a reginei Elisabeta a II-a, la Sandringham, în Norfolk (estul Regatului Unit), o premieră pentru o logodnică, după cum remarcă Le Parisien, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Claudiu Târziu (AUR): „Aberant, un elev român este amendat pentru patriotism!”

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se declară revoltat de cazul unui elev de liceu din...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă