Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Erdogan

O țară arabă acuză Turcia că are atitudini colonialiste, ca pe timpul Imperiului Otoman

Emiratele Arabe Unite acuză Turcia că are o poziție "colonialistă" și cer regimului Erdogan să nu se mai amestece în politica ţărilor arabe.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2020 - 17:45

Emiratele Arabe Unite (EAU) este una dintre țările implicate în conflictul din Libia (care, de asemenea, este o țară arabă) și care a intrat, din acest motiv, în conflict cu Turcia.

"Sublima Poartă şi iluziile colonialiste îşi găsesc locul doar în arhivele istoriei", a declarat Anwar Gargash, ministrul de stat pentru Afaceri Externe al EAU, făcând aluzie la denumirea, din Evul Mediu, a Imperiului Otoman și la faptul că Turcia lui Erdogan s-ar dori o continuatoare a acestuia.

În Libia, țară din nordul Africii, Guvernul de la Tripoli este susținut de ONU și de Turcia. Guvernul de la Tripoli este în conflict cu trupele mareşalului Khalifa Haftar, care este susținut de Rusia și de câteva state arabe, printre care se numără și Emiratele Arabe Unite.

Comentarii