5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalO reţea internaţională de terorişti a fost implicată în atacurile din Sri...

O reţea internaţională de terorişti a fost implicată în atacurile din Sri Lanka

„Nu credem că aceste atacuri au fost coordonate de o grupare compusă doar din persoane din această ţară. A existat o reţea internaţională fără de care aceste atacuri nu ar fi avut succes”, a declarat Sanaratne.

De asemenea, preşedintele Maithripala Sirisena va cere ajutor străin pentru a urmări această pistă.

„Informaţiile serviciilor secrete indică faptul că organizaţii teroriste străine se află în spatele acestor terorişti locali. Astfel, preşedintele va cere ajutorul ţărilor străine”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, preşedintele va declara stare de urgenţă care va intra în vigoare la miezul nopţii de luni spre marţi. Această măsură, care va oferi noi puteri poliţiei pentru a reţine şi interoga persoane fără mandate, a fost implementată şi în timpul războiului civil care s-a încheiat în 2009.

Sanaratne a informat mai devreme luni că autorităţile din Sri Lanka au fost avertizate cu două săptămâni înainte de atacurile de duminică şi erau la curent cu numele suspecţilor.

„Pe 4 aprilie, cu 14 zile înainte ca aceste incidente să aibă loc, am fost informaţi cu privire la ele. Pe 9 aprilie, şeful serviciilor secrete a redactat o scrisoare iar în această scrisoare apar numele mai multor membri ai organizaţiei teroriste. Prim-ministrul Ranil Wickremesinghe nu a fost informat de aceste scrisori şi informări”, a declarat ea.

Premierul Wickremesinghe a recunoscut anterior că serviciile secrete erau la curent cu informaţii privind un posibil atac asupra bisericilor, însă el a afirmat că miniştrii nu cunoşteau aceste detalii şi că guvernul ar trebui să investigheze „de ce nu au fost luate măsurile de precauţie necesare”.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă