Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O palestiniancă și-a numit tripleții Ierusalim, Capitala și Palestina

O palestiniancă din Fâşia Gaza a născut tripleţi într-o perioadă în care compatrioţii ei au ieşit pe străzi şi au aruncat cu pietre după decizia americană de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.02.2018 - 15:11

Femeia şi soţul ei au decis să protesteze în felul lor, numindu-şi copiii Ierusalim, Capitala şi Palestina, informează AFP.

"Graţie lui Dumnezeu, am născut tripleţi şi cu toţii am putut să reacţionăm faţă de decizia lui Trump", a declarat vineri pentru AFP mama copiilor, Islam al-Sukili, în vârstă de 25 de ani, care locuieşte în Khan Yunis.

Ierusalim şi Palestina, doi băieţi, şi Capitala, o fetiţă, s-au născut în urmă cu două luni, la două săptămâni după ce preşedintele Donald Trump a anunţat pe 6 decembrie că Statele Unite vor recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Această iniţiativă unilaterală, ce marchează o ruptură în raport cu deceniile de diplomaţie americană şi de consens internaţional, a stârnit furia palestinienilor, care revendică Ierusalimul de Est, anexat de Israel, drept capitală a unui viitor stat palestinian. Israelul a proclamat că întregul Ierusalim reprezintă capitala sa "indivizibilă".

Comunitatea internaţională consideră ilegală anexarea Ierusalimului de Est şi a estimat că statutul final al Oraşului Sfânt, una dintre cele mai spinoase chestiuni ale conflictului israeliano-arab, trebuie să fie reglementat prin negocieri.

"Decizia lui Trump nu are nicio valoare, Ierusalimul este capitala noastră eternă", a declarat tatăl tripleţilor palestinieni, Nidal Sukili, în vârstă de 30 de ani.

Vizitatorilor care vin să îi vadă, soţii Sukili le arată pe cei trei bebeluşi, alături de certificatele lor de naştere.

Însă dincolo de aspiraţiile naţionale, tinerii părinţi au preocupări cât se poate de practice, având în vedere că trăiesc într-un teritoriu aflat mereu în conflict și sărăcie.

"Problemele noastre sunt scutecele şi laptele", se plânge tânăra mamă, al cărei soţ nu are un loc de muncă.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Citește totul despre:

#tripleţi #palestina #lazi

Comentarii