13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalO nouă pană de curent s-a produs în Venezuela

O nouă pană de curent s-a produs în Venezuela

În timp ce locuitorii îşi reveneau cu greu după pana de curent care a paralizat ţara timp de patru zile, o nouă întrerupere de curent s-a produs în jurul orelor 19.10 (23.10 GMT), a constatat AFP. 

Mai multe oraşe mari precum Maracaibo, Valencia (nord) sau San Cristobal (vest) au fost afectate, potrivit informaţiilor difuzate pe reţelele de socializare de către locuitori. 

Este vorba despre a treia pană de curent de la întreruperea din 7 până în în 14 martie, atunci când locuitorii au fost lipsiţi de transport public, telefoane şi internet iar magazinele au rămas închise. 

Crucea Roşie a anunţat că va distribui ajutoare de urgenţă în ţară, marcând o schimbare în poziţia guvernului preşedintelui Nicolas Maduro care a negat chiar existenţa unei “crize umanitare” în ţară. 

“Estimăm că în aproximativ 15 zile vom fi preătiţi să distribuim ajutoare (…). Sperăm să putem ajuta 650.000 de persoane într-o primă fază”, a anunţat Francesco Rocca, preşedintele Fundaţiei internaţionale Crucea Roşie, într-o conferinţă de presă la Caracas. 

Intrara ajutorului în ţara, afectată puternic de grave lipsuri de alimente şi medicamente, este de câteva luni în centrul luptei dintre şeful Statului, Nicolas Maduro, şi principalul său opozant, Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de 50 de ţări, între care şi Statele Unite. 

“Regimul îşi recunoaşte eşecul acceptând existenţa unei situaţii de urgenţă umanitară complexă pe care a provocat-o”, a reacţionat Juan Guaido, referindu-se la profunda criză economică care traversează ţara, mult timp cea mai prosperă din America de Sud. “Este rezultatul presiunii” exercitate asupra guvernului, a adăugat el. 

Statele Unite au salutat imediat anunţul Crucii Roşii şi s-au arătat pregătite să trimită asistenţă prin intermediul organizaţiei internaţionale. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă