Maersk Etienne (Foto: Twitter)

O navă daneză care a salvat 27 de migranți din apele Mediteranei nu mai e primită în niciun port

Cargoul Maersk Etienne, sub pavilion danez, care are la bord 27 de migranți salvați din apele Mediteranei, nu mai primește permisiune de acostare în niciun port, anunță agențiile internaționale de presă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2020 - 19:52

Guvernul Danemarcei insistă ca Tunisia să-i primească pe cei 27 de migranţi aflați acum la bordul navei Maersk Etienne, întrucât în momentul în care au fost salvaţi la bordul cargoului, destinația lor ar fi fost Tunisia iar locul de unde au fost salvați era în apropierea apelor teritoriale ale Tunisiei.

"Analiza guvernului danez este aceea că Tunisia ar trebui să-şi onoreze responsabilităţile şi să primească cele 27 de persoane", a anunțat Ministerul pentru Imigraţie şi Integrare al Danemarcei.

Compania Maersk Tankers, căreia îi aparţine nava, a reclamat faptul că acest cargou este "blocat pe mare 35 de zile şi această situație continuă".

Migranții, printre care se află inclusiv un copil și o femeie însărcinată, au fost recuperați de nava daneză din apele Mării Mediterane la data de 5 august. Cargoul i-a salvat pe migranți din mare la solicitarea Maltei, dar acum Malta susține că nu mai are nicio responsabilitate.

Cazul a intrat deja și în atenția organizațiilor internaționale pentru drepturile omului.

 

Comentarii