Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O înotătoare siriană de elită care a salvat migranţi, arestată şi închisă în Grecia

O înotătoare siriană de elită care a ajutat la salvarea a 18 conaţionali când barca lor a început să se scufunde în largul Greciei în urmă cu trei ani a fost arestată şi va fi închisă până cel puţin săptămâna viitoare.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2018 - 19:36

O înotătoare siriană de elită care a ajutat la salvarea a 18 conaţionali când barca lor a început să se scufunde în largul Greciei în urmă cu trei ani a fost arestată şi va fi închisă până cel puţin săptămâna viitoare, ca parte a unei investigaţii a Greciei privind traficul de persoane, a anunţat luni avocatul său, citat de dpa.

Sarah Mardini a fost arestată pe 29 august ca parte a investigaţiilor în legătură cu o reţea de trafic ilegal de migranţi din Turcia spre insula greacă Lesbos.

Mardini şi sora ei Yusra, ambele înotătoare experimentate, au ajuns în centrul atenţiei în 2015 după ce au ajutat, datorită competenţelor sportive, la salvarea unei ambarcaţiuni, care a ajuns în siguranţă în Lesbos.

Ele s-au stabilit apoi în Germania, dar Sarah a continuat să lucreze acordând asistenţă migranţilor ce sosesc în Lesbos.

Autorităţile elene au dispus luni închiderea sa sa până cel puţin săptămâna viitoare, a declarat, la Atena, avocatul Charalambos Petsikos, pentru dpa.

Ea este unul din 30 de membri ai cel puţin trei ONG-uri, 24 dintre ei străini, care sunt anchetaţi. Un cetăţean german şi un grec se numără de asemenea printre cei arestaţi.

"Am cerut eliberarea ei până la judecată. Clientul meu doar ajută şi nu are nimic de-a face cu acuzaţiile", a spus Petsikos.

"Este o încercare de a incrimina activităţile persoanelor care acordă asistenţă", a adăugat el.

Surse din cadrul poliţiei au declarat că ONG-urile din Lesbos au început să fie monitorizate în februarie după ce doi activişti au fost arestaţi într-un vehicul militar al armatei elene cu plăcuţe de înmatriculare false.

Mulţi migranţi continuă să sosească în Lesbos chiar dacă ruta de migraţie balcanică a fost închisă în urmă cu doi ani şi jumătate.

Comentarii

loading...