9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalO grupare de proxeneţi români a fost destructurată în Franţa

O grupare de proxeneţi români a fost destructurată în Franţa

Destructurarea reţelei a fost posibilă în urma unei anchete a Poliţiei franceze, care a durat mai bine de şase luni. Ancheta a stabilit că tinerele fuseseră atrase în Franţa după ce fuseseră seduse de proxeneţi în România.

Ulterior, investigaţia s-a extins la nivel european, astfel că 15 persoane au fost reţinute în Franţa, Germania, Italia şi România.

Anchetele financiare întreprinse de Europol estimează că proxeneţii au primit, pe parcursul câtorva luni, cel puţin un milion de euro din Franţa.

„Toţi banii câştigaţi de femei erau trimişi în România. Ele nu aveau decât minimul necesar pentru a trăi şi erau, pur şi simplu, reduse la sclavie. Ele se prostituau ore întregi, în timp ce ei îşi construiau adevărate palate în România”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Le Parisien mai notează că anchetatorii români au confiscat mai multe autoturisme de lux ce aparţineau membrilor reţelei, iar bunurile achiziţionate de proxeneţi continuă să facă obiectul unei anchete în România.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă