Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O glumă despre coronavirus a trimis-o după gratii! Pățania unei bloggerițe din Tunisia

Un tribunal din Tunis a condamnat-o pe bloggeriţa Emna Chargui la şase luni de închisoare şi o amendă de 700 dolari americani pentru redistribuirea pe Facebook a unei glume despre coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 21:45

Ea a fost găsită vinovată de atingere adusă religiei şi incitare la ură pentru că pe 4 mai a redistribuit pe Facebook o glumă despre coronavirus ce era scrisă ca un verset din Coran.

Emna Chargui a anunţat că intenţionează să conteste condamnarea, apelul putând fi depus în termen de 10 zile.

Acest caz a atras critici dure din partea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului. Astfel, Amnesty International a declarat că bloggeriţa este o victimă a ''legii represive'' care restrânge libera exprimare şi că avocatului lui Chargui nu i-a fost permis să o însoţească în instanţă, unde aceasta a fost întrebată despre convingerile sale religioase şi starea sa mentală.

Pe blogul său, Emna Chargui scrie de obicei despre libertate şi condiţia femeii în Tunisia.

Comentarii