Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Thomas Nilsen ‏/ Twitter

O fregată norvegiană care a participat la manevrele NATO s-a lovit cu un vas comercial

O fregată norvegiană care se întorcea de la Exerciţiul NATO "Trident Juncture" a intrat în coliziune cu un vas comercial maltez, opt persoane fiind rănite, informează BBC News online.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.11.2018 - 19:47

O fregată norvegiană care se întorcea de la Exerciţiul NATO "Trident Juncture" a intrat în coliziune cu un vas comercial maltez, opt persoane fiind rănite, informează BBC News online.

Accidentul a avut loc în zona Hjeltefjord, în apropierea oraşului Bergen.

Fregata norvegiană KNM Helge Ingstad s-a lovit cu petrolierul maltez Sola TS.

Cei 137 de membri ai echipajului navei militare norvegiene au fost evacuaţi. Fregata s-a înclinat periculos în urma coliziunii şi există riscul de a nu putea fi reabilitată.

"Din cauza avariilor suferite, fregata a fost mutată într-un loc sigur", a transmis Comandamentul naval NATO. Nava militară a fost adusă la mal, în apropierea zonei în care a avut loc coliziunea.

Opt persoane au fost rănite în urma accidentului.

În momentul coliziunii, fregata KNM Helge Ingstad se întorcea de la Exerciţiul NATO "Trident Juncture".

Nava malteză tocmai plecase de la un terminal petrolier, conform agenţiei Reuters. Cei 23 de marinari de la bordul navei comerciale sunt în siguranţă, iar vasul a revenit în port pentru verificări.

Autorităţile norvegiene şi Alianţa Nord-Atlantică vor investiga circumstanţele producerii incidentului.

Fregata KNM Helge Ingstad, care fără elicopterele de la bord are valoarea de 3,5 miliarde de coroane norvegiene (367 milioane de euro), nu este asigurată, informează postul NRK şi şi site-ul NorwayToday.info.

Comentarii

loading...