Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O creştină condamnată la moarte a fost achitată

Asia Bibi, o femeie creştină din Pakistan, condamnată la moarte pentru blasfemie în anul 2010, a fost achitată miercuri de Curtea Supremă de la Islamabad, decizie criticată de lideri islamişti şi care ar putea duce la izbucnirea de proteste violente, scrie Associated Press.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2018 - 13:26

Ea a fost acuzată de blasfemie în urma unei altercaţii în 2009, care a izbucnit după ce două femei de religie musulmană au refuzat să bea apă din recipientul folosit de o persoană creştină. Bibi a fost acuzată că l-ar insultat pe profetul Mahomed în cursul altercaţiei.

Subiectul blasfemiei este un subiect extrem de delicat în Pakistan, unde un simplu zvon de blasfemie poate provoca incidente violente şi chiar linşarea presupuşilor responsabili.

Salman Taseer, guvernatorul provinciei Punjab, care şi-a manifestat susţinerea pentru Bibi şi a criticat folosirea abuzivă a legilor privind blasfemia, a fost asasinat, în anul 2011, de una din gărzile sale de corp. Asasinul, executat prin spânzurare pentru crima comisă, este considerat un martir de către islamiştii radicali şi milioane de oameni au vizitat un altar ridicat pentru el în apropiere de Islamabad.

Autorităţile pakistaneze au sporit măsurile de securitate la bisericile din toată ţara.

La scurt timp după decizia Curţii Supreme, sute de protestatari s-au adunat la Karachi, Peshawar şi alte oraşe din Pakistan, şi au blocat temporar o şosea ce leagă localitatea Rawalpindi de capitala ţării, Islamabad.

Comentarii