Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O primă navă a transportat peste 800 de vehicule

O brigadă a US Army tranzitează Belgia pentru a întări flancul estic al NATO

Portul Anvers cunoaște de câteva zile o activitate specială – debarcarea materialului unei brigăzi americane de blindate, ce va fi desfășurat în Europa pentru „reafirmarea solidului angajament al SUA în securitatea colectivă a țărilor membre ale ­NATO“.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

21.05.2018 - 23:09

Duminică și luni a fost descărcată o primă navă ce transportă peste 800 de vehicule, din care unele pentru transportul trupelor, și o mare cantitate de material al primei brigăzi blindate, cu baza la Fort Hood, Texas.

Potrivit media belgiene, alte două nave sunt așteptate pentru a aduce în Europa peste 2.500 de vehicule, între care tancuri grele M-1 Abrams pentru această unitate care vine să întărească flancul estic al NATO.

Ambasada SUA din Bruxelles a precizat că materialul și personalul militar - peste 3.000 de bărbați și femei care vor sosi în principal par avion, se vor îndrepta spre Polonia, destinația lor finală.

Armata belgiană va contribui la securitatea lucrărilor de descărcare și va escorta convoaiele militare americane în cadrul operațiunii numită Fort to Port (combinând locul de plecare, Fort Hood și cel al sosirii, portul Anvers) sub comandamentul militar al provinciei Anvers.

Această brigadă a US Army va înlocui o unitate similară aparținând acele­iași divizii, desfășurată în Europa de nouă luni, în cadrul operațiunii „Atlantic Resolve“ (OAR). O inițiativă a SUA din 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, pentru a reafirma angajamentul solid al Statelor Unite în securitatea colectivă a țărilor membre NATO, potrivit ambasadei americane.

În octombrie trecut, tot prin Belgia au tranzitat peste 80 de elicoptere de patru tipuri - CH-47 Chinook, UH-60L și M Blackhawk, ca și AH-64 Apache în ultima versiune a acestui aparat.

Au sosit în portul Zeebrugge, apoi s-au reunit la Chievres înainte de a se îndrepta spre Europa de Est pentru o durată de nouă luni, de asemenea în cadrul Atlantic Resolve.

De anul trecut, Statele Unite au desfășurat o brigadă suplimentară de luptă, aducând la trei numărul brigadelor lor pe continentul european.

Această desfășurare de forțe fără precedent a fost decisă de Administrația fostului președinte american, Barack Obama, pentru a întări țările est-europene membre NATO față de o „Rusie agresivă“. Decizia a fost confirmată de succesorul său, actualul președinte Donald Trump, în pofida reticențelor inițiale ale acestuia de a se angaja în favoarea articolului 5 din tratatul NATO, care se referă la apărarea colectivă între aliați. 

Comentarii

loading...