Numeroase regiuni din Insulele Bermude rămase fără electricitate

Uraganul Humberto a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică în Insulele Bermude când aproape întreg arhipelagul a rămas în beznă, conform Reuters

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2019 - 18:44

Cu toate că uraganul Humberto se îndepărtează de aceste teritorii, Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, cu sediul la Miami, a prognozat o perioadă prelungită de vânturi periculoase până joi, avertizând că valuri violente ar putea provoca inundarea zonelor de coastă în timpul nopţii.

Peste 28.000 de locuinţe şi sedii de firme au rămas fără curent electric în primele ore ale serii, potrivit companiei de electricitate Belco. Cursele aeriene au fost anulate, iar mai mulţi locuitori din capitala arhipelagului, Hamilton, şi-au acoperit ferestrele cu scânduri şi profile metalice.

Belco a anunţat că va restabili alimentarea cu electricitate joi dimineaţă.

Autorităţile din arhipelag au avertizat locuitorii să nu se deplaseze pe drumurile publice şi să se pregătească pentru posibile tornade pe măsură ce uraganul va înainta cu viteză, iar condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi.

Potrivit lui James Dodgson, directorul Biroului Meteorologic din Insulele Bermude, condiţiile meteo se înrăutăţesc deja. "Nu pot exclude posibilitatea unor tornade izolate. Ne confruntăm cu o situaţie foarte gravă întrucât avem un uragan mare care se deplasează către nordul teritoriului", a precizat acesta într-o conferinţă de presă.

Ochiul furtunii era localizat miercuri la vestul arhipelagului, situat la circa 1.050 kilometri est de Statele Unite.

Uraganul este însoţit de vânturi de 193 de kilometri pe oră, iar viteza de deplasare a acestuia s-a mărit pe parcursul după-amiezii, ajungând la 31 de kilometri pe oră.

Humberto este un uragan de categoria 3 pe scara cu cinci trepte Saffir-Simpson, potrivit NHC.

Comentarii