FOTO: Facebook

Numele suspectului care a intrat cu mașina în bariera de securitate a Parlamentului britanic

Poliția britanică a făcut public numele suspectului care a provocat panică marți la Londra, intrând cu un autoturism în bariera de securitate a Parlamentului și rănind mai mulți pietoni.

Mihai Cernea 0 comentarii

15.08.2018 - 12:34

Salih Khater este un cetățean britanic în vârstă de 29 de ani, originar din Sudan, care locuiește în orașul Birmingham. Acesta a fost arestat marți de poliția britanică după ce a provocat un incident de securitate în Londra, intrând cu un autoturism în bariera de securitate de la Westminster. În urma atacului cercetat de Scotland Yard ca un potențial „atentat terorist”, trei persoane au fost rănite, relatează BBC News.

Poliția face cercetări la trei adrese din Nottingham și Birmingham cu privire la activitățile lui Khater, care a refuzat să coopereze cu poliția după ce a fost pus în cătușe. Acesta nu se afla pe lista de potențiale pericole a MI5 și poliției antiteroriste britanice, dar era în bazele de date ale poliției din Birmingham.

Khater locuia în zona Highgate din orașul englez, mutându-se acolo recent. Până atunci a locuit desupra unui internet cafe. Acesta a studiat la universitatea Coventry din 2017 până în prezent, dar în momentul de față nu este înmatriculat la această instituție de învățământ superior.

Poliția britanică ia în considerare transformarea străzilor din jurul Parlamentului într-o zona pietonală din cauza frecvenței cu care sunt folosite autoturismele în atentate teroriste, potrivit BBC.

 

Comentarii