Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numărul nașterilor scade în Italia

Numărul naștererilor în Italia a înregistrat o scădere record în 2018, populația se restrânge din nou, spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 19:58

Numărul copiilor născuți în Italia a atins un nou nivel record în anul 2018, populația a scăzut extrem, iar vârsta medie a crescut, a declarat miercuri biroul de statistică național ISTAT.

Criza demografică a Italiei, cu o populație în scădere și o forță de muncă îmbătrânită, este un motiv pentru economia s-a stagnantă, spun economiștii - și situația se înrăutățește.

Nașterile au scăzut anul trecut cu aproximativ 18.000, la 440.000, cel mai mic nivel de la unificarea Italiei în 1861, a declarat ISTAT, în timp ce numărul de decese a fost de 633.000.

Populația totală a scăzut cu 124.000, la 60.36 milioane, anul al patrulea al declinului, ceea ce înseamnă că din 2014 Italia a pierdut aproximativ 400.000 de locuitori, echivalentul celui de-al șaptelea cel mai mare oraș din Bologna.

Guvernul anti-austeritate, care a preluat funcția acum un an, a sporit cheltuielile statului și a promis să reducă impozitele în încercarea de a îmbunătăți veniturile stagnante ale familiilor, ceea ce, în opinia sa, contribuie la reticența acestora de a avea copii.

"Suntem într-o situație teribilă", a declarat Matteo Salvini, Ministrul de Interne și liderul Ligii de dreapta, pe raportul ISTAT privind tendințele demografice.

"Aceasta este adevărata criză, nu criza economică", a adăugat el.

Numărul italienilor care se mută în străinătate a crescut cu 1,9% față de anul trecut, în 2018, în timp ce noii rezidenți din străinătate au scăzut cu 3,2%.

Străinii au reprezentat 8,7% din populația rezidentă la sfârșitul anului trecut, adică italienii nativi numără 55,1 milioane.

Aceasta este în scădere cu 677.000 în comparație cu 2014, echivalentul populației din Palermo, al cincilea oraș ca mărime din Italia.

Bolzano, la granița nordică cu Austria, a fost singura provincie italiană în care nașterile au depășit anul trecut decesele, în timp ce rata mortalității a fost cea mai mare în regiunea de coastă nord-vestică din Liguria.

Comentarii

loading...