19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalNumărul de migranţi în insulele elene, cel mai ridicat după 2016

Numărul de migranţi în insulele elene, cel mai ridicat după 2016

Numărul de persoane care ajung în insule din Turcia aproape s-a dublat din aprilie, când era în jur de 14.000, a precizat ministerul.

Rata de sosiri a crescut brusc în ultimele două luni.

Doar marţi, aproximativ 200 de migranţi au ajuns în insulele Chios, Kos şi Lesbos, în timp ce alţi 43 au sosit din Turcia în oraşul de coastă Alexandropoulis, potrivit gărzii de coastă elene.

În virtutea unui acord UE-Turcia din 2016, Grecia îi ţine pe noii veniţi în insulele sale pentru a le prelucra cererile de azil. Unii sunt lăsaţi în UE, în timp ce restul se întorc în Turcia. Acordul a redus fluxul de oameni, în timp ce peste 1 milion de persoane au trecut prin ruta balcanică în 2015-16.

Cu toate acestea, din cauza deficitului de personal şi a finanţării, procesarea solicitărilor de azil a fost mult depăşită de aflux, care a condus apoi la o supraaglomerare dramatică în insule, unde tabere au fost construite pentru doar 6.000 de persoane.

Noul guvern conservator grec, instalat în iulie, a promis că va accelera procesarea cererilor de azil şi va relaxa presiunea asupra insulelor.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă