Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ierusalim

Numărul atentatelor anti-israeliene a scăzut în 2017 dar apar noi tensiuni legate de Ierusalim

Numărul atentatelor antiisraeliene s-a redus masiv în 2017, dar decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a provocat 'o mare instabilitate' în teritoriile palestiniene, a afirmat duminică şeful Serviciului de securitate internă israelian (Shin Beth).

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2017 - 19:55

Numărul atentatelor antiisraeliene s-a redus masiv în 2017, dar decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a provocat 'o mare instabilitate' în teritoriile palestiniene, a afirmat duminică şeful Serviciului de securitate internă israelian (Shin Beth), Nadav Argaman, informează AFP citată de Agerpres.

Într-o conferinţă de prezentare a bilanţului Shin Beth, Nadav Argaman a indicat că 'nivelul de terorism s-a redus în acest an cu 54 de atentate, faţă de 108 în 2016'.

''Numărul atentatelor dejucate a crescut'', a adăugat Argaman.

În opinia sa, însă, 'frontul palestinian a devenit extrem de instabil în Fâşia Gaza şi în Iudeea-Samaria (numele dat de Israel enclavei palestiniene Cisiordania), evident după declaraţia lui Trump', a adăugat şeful Shin Beth.

La 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Liderul american a subliniat că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

Nadav Argaman a adăugat că 400 de atentate au fost dejucate anul trecut, dintre care 13 atacuri sinucigaşe şi nouă tentative de răpire a unor cetăţeni israelieni. Printre altele, au fost destructurate 148 de celule ale Hamas în Cisiordania.

Comentarii