Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noul şef al guvernului italian, Giuseppe Conte, a depus jurământul

Noul şef al guvernului italian, Giuseppe Conte, a depus jurământul vineri după-amiază pe Constituţie, în faţa preşedintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.06.2018 - 18:14

Cei doi viceprim-miniştri, Luigi Di Maio, liderul formaţiunii antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S), şi Matteo Salvini, şeful Ligii (extrema-dreaptă), au depus jurământul după el, urmaţi de ceilalţi membri ai guvernului.


Pentru a obţine aprobarea cabinetului, coaliţia a renunţat la propunerea unui politician controversat la Ministerul Economiei, care se declara pentru ieşirea ţării din Zona Euro.

Acesta va rămâne însă în guvern, dar la conducerea Ministerului pentru Afaceri Europene.

Preşedintele Comisiei Europene vede o singură soluţie pentru ca astfel de tensiuni sociale şi politice să fie evitate în viitor în Italia, iar aceasta este mai multă muncă şi mai puţină corupţie.

Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Sunt profund îndrăgostit de Italia. Italienii sunt cei care trebuie să aibă grijă de regiunile mai sărace. Asta înseamnă mai multă muncă şi seriozitate, mai puţină corupţie.

Comentarii

loading...