Foto: Arhivă

Nouă turiști au fost spitalizați după o supradoză de droguri în Australia

Nouă turişti străini au fost spitalizaţi în vestul Australiei după ce se pare că au luat o supradoză dintr-un drog sintetic, potrivit informaţiilor apărute în presă, relatează joi DPA citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.01.2018 - 16:36

Printre victime se află cinci cetăţeni francezi, doi din Germania, un cetăţean italian şi un marocan, a relatat agenţia australiană de ştiri AAP.

Testele farmacologice au arătat că este vorba despre hioscină, un medicament care se acordă pe reţetă pentru tratamentul răului de mişcare.

Hioscina a fost singura substanţă care a putut fi identificată în amestecul chimic care a provocat supradoza turiştilor, potrivit postului de televiziune australian ABC, care citează The ChemCentre.

Cei şapte bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani au fost duşi la spital după ce au prizat substanţa într-o locuinţă din cartierul Victoria Park, din oraşul Perth, marţi la miezul nopţii.

La sosirea echipajelor de intervenţie, unii dintre aceştia se simţeau rău, iar alţii erau semi-conştienţi sau inconştienţi.

Un alt locatar care a revenit în casă şi a descoperit grupul a alertat autorităţile.

Aveau halucinaţii, se simţeau rău şi erau într-o stare de delir agitat atunci când au ajuns la spitalul Royal Perth, a precizat un medic de la departamentul de urgenţă pentru AAP. Aveau pulsul accelerat, iar trupurile lor ardeau.

Doi dintre francezi se află încă în stare critică, în timp ce o femeie din Germania este în stare stabilă, în comă indusă, a relatat postul de televiziune ABC.

Celelalte şase persoane au fost externate.

Turiştii au prizat substanţa crezând că este cocaină, dar la scurt timp au suferit paralizii parţiale şi s-au simţit său, precizează ABC.

Se pare că substanţa a sosit de la New York într-un colet care a fost expediat la adresa greşită.

Comentarii