Noua Strategie de Apărare a României va duce la creșterea tensiunilor în regiune, susține Rusia

Ministerul de Externe al Rusiei susține că noua Strategie de Apărare Națională a României, valabilă pentru perioada anilor 2020 - 2024, va duce la creșterea tensiunii în zona Mării Negre.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2020 - 21:38

Cea mai recentă versiune a Strategiei de Apărare Naţională a României, în care Rusia figurează ca o ameninţare la adresa României, va servi drept justificare pentru creşterea prezenţei NATO şi a SUA în regiunea Mării Negre, a susținut, joi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

Potrivit agenției oficiale a Rusiei, TASS, precum și a corespondentului TVR la Moscova, Maria Zaharova a declarat, în conferința de presă de joi, următoarele: "Este evident că noua versiune a Strategiei românești va fi folosită pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi SUA în regiunea Mării Negre. Astfel, Bucureştiul în loc să devină furnizor de stabilitate, îşi va aduce contribuţia la creşterea în continuare a tensiunilor în regiune şi a lipsei de încredere".

Maria Zaharova nu s-a arătat însă surprinsă de includerea Rusiei, de către România, printre "sursele problemelor globale".

"În Occident, acest truc este adeseori folosit pentru a ocoli recunoaşterea propriilor defecte, greşeli şi probleme. Faptul că Bucureştiul foloseşte metoda plagiatului nu confirmă decât, aşa cum ni se pare, un deficit de gândire independentă în rândul politicienilor români".

Strategia de Apărare Națională a României a fost aprobată de CSAT la data de 27 mai și urmează să fie votată în Parlamentul României.

Comentarii