13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalNoua rachetă hipersonică rusească poate străpunge orice sistem de apărare

Noua rachetă hipersonică rusească poate străpunge orice sistem de apărare

”Nu există apărare împotriva lor”, a declarat Hmîrov presei, după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat – în discursul său anual rostit miercuri în Adunarea Federală – că Rusia testează cu succes dezvoltarea unei noi arme.

Putin a precizat că racheta Ţirkon lansată de pe nave sau de pe submarine poate atinge o viteză de aproximativ 11.000 de km/oră şi poate lovi o ţintă aflată la o distanţă de peste 1.000 de km sub apă sau la sol.

Potrivit lui Hmîrov, dacă un portavion cu rachete Ţirkon se află la o distanţă de 500 km de coastă, rachetele pot atinge ţinte situate la cel puţin 500 km de fâşia de coastă în cinci minute. În acest interval, este posibilă detectarea rachetelor, dar nu şi interceptarea lor, a precizat el.

Putin a afirmat că, dacă SUA amplasează rachete cu rază intermediară de acţiune în Europa, Rusia va desfăşura arme ”care pot ataca nu numai zone de unde provin ameninţări directe, ci şi zone unde se află centrele de luare a deciziilor”.

”Dacă există două sau trei nave de suprafaţă sau submarine cu circa 40 de rachete Ţirkon la bordul fiecăreia în Atlanticul de Vest sau în Pacificul de Est, nu există nici o îndoială că aceste centre vor fi categoric lovite”, a afirmat Hmîrov.

Înainte de a se retrage din serviciu în 2002, Hmîrov a fost comandantul unui escadron de submarine şi a participat la cercetarea şi testarea de echipamente navale.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă