10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalNoua Comisie Europeană urmează să fie votată în Parlamentul European

Noua Comisie Europeană urmează să fie votată în Parlamentul European

Eurodeputaţii vor decide dacă acordă votul de încredere sau nu echipei formate de Ursula von der Leyen.

Votul în plen va încheia lunga procedură de examinare atentă de către Parlamentul European a echipei de comisari. Scopul este de a garanta că executivul Uniunii Europene are legitimitate democratică pentru a acționa în interesul europenilor, spune Realitatea TV.

Deputații au ales-o pe Ursula von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei în iulie. Apoi, de la sfârșitul lunii septembrie până la jumătatea lunii noiembrie, comisiile parlamentare au organizat audieri cu fiecare dintre candidați pentru a evalua capacitatea acestora pentru posturile propuse.

Pe 21 noiembrie, liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului, David Sassoli, au convenit că procesul de examinare a fost finalizat și că Parlamentul este gata să voteze în plen.

Preşedinta aleasă, Ursula von der Leyen şi-a pezentat echipa și programul noii Comisii.

În urma unei dezbateri, europarlamentarii vor decide cu majoritate simplă dacă vor alege sau nu Comisia. Dacă va fi aprobat, noul Executiv își va începe activitatea pe 1 decembrie.

Trebuie să vă spun că ţara noastră deţine portofoliul Transporturilor care va fi coordonat de către fostul europarlamentar Adina Vălean. 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă