Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Norvegia: Proprietarii de cai îşi duc animalele la abator din cauza "secetei tragice"

Mulţi proprietari de cai din Norvegia sunt nevoiţi să îşi ducă animalele la abator după ce seceta a condus la scăderea producţiei de nutreţ şi la creşterea preţurilor la acesta, relatează postul public de radio-televiziune NRK, citat de agenţia Xinhua.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 19:04

"Luna trecută au fost primite aproape zilnic solicitări de la proprietarii de cai disperaţi care nu ştiau ce să facă, iar motivul a fost seceta tragică", a explicat măcelarul Jens Eide.

"Este atât de tragic, atât de solicitant, iar fermierii au adus animalele mai devreme decât în mod normal, înainte de a ajunge la vârsta la care trebuie duse la abator", a adăugat Eide.

"Însă, când nu mai este nutreţ suficient, ele trebuie omorâte", a completat măcelarul.

"La cai este o problemă în plus pentru că sunt animale de companie cu care există o relaţie de prietenie", a mai spus Eide.

Linn Elisabeth Eidsaa, care deţine patruzeci de cai, abia a reuşit să procure suficient nutreţ, la un preţ foarte ridicat, şi a observat că mulţi proprietari şi-au scos la vânzare caii. "Toată lumea vrea ca animalele să trăiască, însă dacă nu reuşeşti să faci rost de suficient nutreţ este o alegere mai bună decât să îi laşi să moară de foame", a declarat ea.

Comentarii