Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noi revolte violente de stradă în orașele americane Seattle și Portland

Zeci de oameni au fost arestați și mulți polițiști au fost răniți în confruntările din timpul celor mai mari proteste organizate în Seattle de Black Lives Matter în acest weekend.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2020 - 12:03

Poliția din Seattle a intervenit în forță pentru dispersarea unei manifestații Black Lives Matter care degenerase într-o revoltă publică în cartierul Capitol Hill. Prin intermediul Twitter, poliția a anunțat că a făcut 45 de arestări pentru agresarea ofițerilor, obstrucție și nerespectarea dispozițiilor legale. În același timp, 21 de polițiști au fost răniți de pietrele, sticlele, arpetardele și bucățile de tencuială aruncate de către protestatari. De asemenea, un ofițer a fost spitalizat după ce un exploziv aruncat de manifestanții BLM i-a provocat o rană la picior cauzată. Protestatarii din Seattle au demolat și gardul împrejmuitor al unei unități de detenție pentru infractorii juvenili, incendiind și avariind o remorcă portabilă, au spus autoritățile.

Judecătoria și penitenciarul pentru tineri, luate cu asalt de protestatari

Mii de protestatari s-au adunat inițial în mod pașnic în apropiere de centrul orașului, într-un spectacol de solidaritate cu manifestanții din Portland, Oregon, unde tensiunile cu forțele de ordine federale s-au acutizat. Inițial nu a existat vreun semn de intervenție a autorităților în zona de desfășurare a marșului din Seattle, însă manifestările au degenerat după ce mai multe persoane au atacat cu dispozitive explozibile împrejmuirea penitenciarului pentru tineri iar altele au spart geamurile judecătoriei din King County. La începutul acestei luni, poliția curățease zona „Capitol Hill Occupied Protest” ulterior mai multor împușcături cu consecințe fatale după ce un grup de persoane a ocupat mai multe cvartale în jurul unui parc timp de aproximativ două săptămâni. Înainte de protestele de sâmbătă, șeful Poliției din Seattle, Carmen Best anunțase că ofițerii vor fi înarmați cu spray de piper și alte arme, ofițerii promițând cu nu intenționează să folosească gaze lacrimogene în eventualitatea în care demonstranților ar fi adoptat o conduită pașnică. Însă faptul că, în cadrul unei audieri de urgență, vineri seară, judecătorul districtului american James Robart a aprobat cererea guvernului federal de a bloca noua lege din Seattle, care interzicea poliției să folosească spray cu piper, bile de explozie și arme similare, a iritat manifestanții o zi mai târziu, protestul degenerând pe cale de consecință.
În paralel cu revolta din Seattle, mii de oameni s-au adunat sâmbătă și în Portland, Oregon, pentru o altă seară de proteste față de prezența agenților federali trimiși de președintele Donald Trump. Coloanele au început să se deplaseze spre curtea federală a orașului în jurul orei 21, oprindu-se apoi în fața unui hotel din centru, în care sunt cazați agenți federali, pentru a scanda ”federali, plecați acasă!”. Demonstranții au încercat, în fața Centrului de Justiție, să taie gardurile de protecție montate de forțele de ordine, fiind întâmpinați cu tiruri de gaze lacrimogene. Autoritățile spun că șase ofițeri federali au fost răniți și o persoană a fost arestată în timpul confruntărilor din Portland.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...