Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a apreciat sâmbătă ca scandaloase afirmaţiile omologului său polonez, Mateusz Morawiecki, despre "autori evrei" ai Holocaustului.

Netanyahu: Scandaloase, afirmaţiile premierului polonez despre autori evrei ai Holocaustului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat sâmbătă ca fiind scandaloase afirmaţiile omologului său polonez, Mateusz Morawiecki, despre autori evrei ai Holocaustului, relatează AFP, via Agerpres.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2018 - 10:37

Benjamin Netanyahu a fost întrebat în Germania de un jurnalist israelian, Ronen Bergman, dacă ar fi pedepsit în Polonia, în cazul în care ar relata istoria unor membri ai familiei sale. Aceştia au fost deportaţi, după ce fuseseră denunţaţi Gestapoului de către vecini ai lor polonezi, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Acesta nu va fi pedepsit, nu va fi considerat criminal să se spună că au existat autori polonezi (ai genocidului evreiesc), la fel cum au existat şi autori evrei, autori ucraineni şi germani", a declarat Mateusz Morawiecki, în limba engleză, cu prilejul Conferinţei de securitate de la Munchen.

"Bineînţeles că nu vor exista urmăriri penale împotriva oamenilor care spun că au existat autori polonezi, pentru că ei au existat. Dar nu putem să amestecăm autori şi victime pentru că aceasta ar fi o insultă adusă tuturor evreilor şi tuturor polonezilor care au suferit atât de mult în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial", a adăugat el.

Prezent, de asemenea, la Munchen, Benjamin Netanyahu a calificat afirmaţiile omologului său polonez ca fiind "scandaloase".

"Există o problemă legată de incapacitatea de a înţelege istoria şi o lipsă de sensibilitate faţă de tragedia poporului nostru", a declarat el într-un comunicat al serviciilor sale.

Benjamin Netanyahu a adăugat că doreşte să aibă urgent o întrevedere cu Mateusz Morawiecki pe această temă.

Noa Landau, de la publicaţia israeliană Haaretz, a reacţionat pe Twitter, denunţând afirmaţii "scandaloase" şi acuzând sala, care aplaudase întrebarea jurnalistului, că a rămas tăcută după răspunsul liderului polonez.

Ronen Bergman a relevat pe Twitter că "reacţia (premierului polonez) a fost incredibilă".

Comentarii

loading...