Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Netanyahu l-a abordat foarte agresiv pe ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, arătându-i fragmente ale unei drone distrusă de armată în spaţiul aerian al Israelului

Netanyahu amenință Iranul cu un atac direct

Iranul reprezintă cea amai mare ameninţare la adresa lumii, a declarat, duminică, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, adăugând că ţara sa va lua măsuri directe împotriva regimului de la Teheran.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

18.02.2018 - 22:48

Într-un discurs susţinut în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, Netanyahu a comparat acordul nuclear cu Iranul semnat în 2015 cu Acordul de la Munchen din 1938 semnat de Germania nazistă.  „Arhitecții acordului de la Munchen au fost nobili care au ales să-i dea satisfacție lui Hitler, în loc să-l înfrunte”, a spus Netanyahu.

Concesiile pe care i le-au făcut lui Hitler au deschis calea războiului. „Acei lideri bineintenționați au făcut ca războiul să fie inevitabil”, a subliniat premierul israelian.

De asemenea, acesta l-a abordat foarte agresiv pe ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, arătându-i fragmente ale unei drone distrusă de armată în spaţiul aerian al Israelului. Drona, lansată din Siria, a fost motivul bombardamentelor a 12 ținte, printre care și o bază militară folosită de iranieni.

Un avion israelian a fost doborât în timpul misiunii, folosindu-se sistemul antiaerian rusesc instalat în Siria, ceea ce a mărit tensiunile și între Rusia și Israel.

„O recunoaşteţi? Ar trebui, pentru că este a voastră. Nu ne puneţi la încercare”, l-a avertizat Netanyahu pe ministrul iranian de Externe.

Netanyahu a afirmat că Israelul va acţiona împotriva Iranului, nu numai împotriva aliaţilor Teheranului din Orientul Mijlociu, din moment ce Iranul reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa lumii.

Comentarii