Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Negociatorul-şef pentru Brexit al Parlamentului European: La Londra ar putea veni un nou Guvern

În politica britanică se va instala o adevărată criză, dacă parlamentarii resping acordul pentru Brexit al Theresei May, a avertizat negociatorul pentru Brexit al Parlamentului European.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 11:16

Acesta a transmis şi că, din punctul său de vedere, ar putea avea loc alte alegeri generale din care învingător va ieşi, poate, un Guvern cu o poziţie diferită faţă de retragerea din UE.

Guy Verhofstadt a spus, într-un interviu pentru BBC, chiar că o astfel de înfrângere pentru actualul premier ar putea duce la noi alegeri în Regat, acolo unde varianta cea mai probabilă ar fi formarea unui nou Guvern cu o poziţie diferită faţă de Brexit.

Întrebat ce crede că se va întâmpla dacă politicienii britanici votează împotriva înţelegerii încheiate de May cu Uniunea Europeană, Verhofstadt a replica că Regatul ar părăsi astfel blocul comunitar „fără niciun fel de acord".

„S-ar instala, bănuiesc, o adevărată criză în politica britanică. Estimez chiar că ar putea avea loc alegeri şi, poate, după un nou scrutin, s-ar instala un nou Guvern, poate chiar cu o poziţie diferită faţă de a actualului în ceea ce priveşte Brexitul", a spus acesta.

În timpul interviului, Verhofstadt a spus că el îşi doreşte ca Marea Britanie să rămână, să fie membru al uniunii vamale şi al zonei economice europene. „Vrem mai mult decât un tratat de liber schimb", a adăugat acesta, care a explicat şi că UE nu este împotriva unei perioade de tranziţie şi că este reciproc necesar să se discute şi să se negocieze viitoarea relaţie: „Este normal ca într-o perioadă de tranziţie pur şi simplu să continui să respecţi regulile şi politicile în vigoare".

Comentarii

loading...