Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

NATO va avea un centru de reacție rapidă în Germania

NATO va înfiinţa un nou comandament pentru reacţie rapidă la Ulm, în sudul Germaniei, potrivit unor informaţii obţinute de agenţia DPA din surse din domeniul apărării.

Cristian Hagi 0 comentarii

02.06.2018 - 09:08

Comandamentul va avea sediul în cazarma Wilhelmsburg din oraş, unde se află deja un centru multinaţional pentru intervenţii în crizele internaţionale.

Decizia privind amplasarea noii structuri militare urmează să fie luată, probabil, la sfârşitul săptămânii viitoare, la reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor apărării din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit DPA, extinderea centrelor de comandă şi a forţelor armate ale NATO reprezintă o reacţie la ameninţarea crescândă percepută din partea Rusiei. În special ţările aliate care au frontiere cu Rusia sunt îngrijorate, mai ales după ocuparea Crimeei şi sprijinul acordat de Moscova separatiştilor din Ucraina.

După încheierea războiului rece, NATO a redus numărul centrelor de comandă de la câteva zeci la şapte şi personalul de la 20.000 la 6.800. Un raport confidenţial al Alianţei a pus sub semnul întrebării capacitatea de reacţie rapidă în cazul în care Rusia ar ataca prin surprindere un stat membru al NATO.

Citește totul despre:

#nato #germania

Comentarii

loading...