Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO

NATO trece la aplicarea planului de apărare pentru Polonia și Țările Baltice

NATO a început punerea în aplicare a planului de apărare a Poloniei şi a celor trei Țări Baltice - Estonia, Letonia și Lituania, au anunțat, joi, surse politice din Lituania.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2020 - 23:53

Planul de apărare pentru Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia a fost elaborat la cererea acestor patru ţări NATO, după ce Rusia a ocupat ilegal peninsula Crimeea, în anul 2014.

Planul de apărare a fost aprobat la summitul NATO de la Londra, din decembrie 2019, dar n-a putut fi aplicat până acum din cauza opoziției Turciei, care voia, în schimb, ca toate țările NATO să declare miliţiile kurde YPG din nordul Siriei drept organizaţie teroristă.

Totuși, ca element de ultimă oră, Turcia a renunțat să se opună la aplicarea planului de apărare pentru Polonia și Statele Baltice.

 

Comentarii

loading...