Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suwałki și Kaliningrad (Foto: https://corporalfrisk.com)

NATO se pregătește să apere coridorul Suwałki, care ar permite Rusiei să încercuiască Țările Baltice

Mai multe țări membre NATO au început un exercițiu militar comun în nord-estul Poloniei, pentru a exersa mijloacele de apărare a coridorului terestru Suwałki, relatează, marți, presa internațională.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2020 - 17:31

Coridorul terestru Suwałki, aflat pe teritoriul Poloniei, are lungimea de numai 65 de kilometri și este orientat de la nord-vest la sud-est.

În nord-vest, coridorul este limitat de regiunea Kaliningrad, care aparține Rusiei și este extrem de militarizată, iar în sud-est coridorul ajunge la granița Poloniei cu Republica Belarus, care este cel mai apropiat aliat al Rusiei lui Putin.

Foto: US Army

Pe de altă parte, Suwałki este singura zonă de frontieră terestră dintre Polonia și Lituania, astfel că, dacă Rusia ar reuși să blocheze coridorul Suwałki, cele trei state baltice (Estonia, Letonia și Lituania) ar fi practic încercuite de Rusia.

Potrivit presei din Polonia, coridorul Suwałki ar deveni teatru de război în cazul în care armata Rusiei atacă Polonia sau statele baltice și este singura zonă prin care cele trei state baltice ar putea primi ajutor terestru din Polonia sau din alte țări membre NATO.

La exercițiul "Bull-Run 12" participă militari din Polonia, Croația, Statele Unite, Marea Britanie și România.

Comentarii

loading...