Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

NATO modernizează o bază aeriană în Albania

NATO a decis să construiască o bază aeriană în Albania, a anunţat premierul Edi Rama.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2018 - 20:13

Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organ de decizie politică al NATO, a hotărât să investească suma de 50 de milioane de dolari ”în modernizarea bazei aeriene din Kucove”, un oraş situat la 80 de kilometri sud de capitala Tirana, a precizat Rama pe pagina de Facebook.

Este vorba despre o bază aeriană veche de decenii.

Baza va deservi Albania şi va susţine de asemenea operaţiuni NATO de alimentare cu carburant în zbor, susţinere logistică, patrulare aeriană, formare şi exerciţii.

Rama a mai anunţat că autorităţile albaneze discută cu Statele Unite şi despre o ”modernizare în continuare a capacităţilor aeriene albaneze”.

Albania a aderat la NATO în 2009 şi continuă să-şi nlocuiască armamentul depăşit. Ea se află între mările Adriatică şi Ionică, la nord-vest de Grecia.

 

Comentarii

loading...