Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

NATO ia notă de retragerea SUA din Siria

NATO a transmis joi că ''a luat notă'' de decizia SUA de a-şi retrage trupele din Siria, dar şi de anunţul Washingtonului că va continua să colaboreze cu aliaţii pentru ca teroriştii din gruparea Stat Islamic (SI) să nu câştige teren, să nu obţină finanţare şi sprijin.

Share

Rl online 0 comentarii

20.12.2018 - 19:56

''Am luat notă de decizia Statelor Unite, inclusiv de declaraţia Casei Albe, că SUA vor continua să conlucreze cu aliaţii pentru ca SI să nu câştige teritorii, finanţare şi sprijin'', au declarat pentru EFE surse aliate.

În acelaşi timp, NATO a salutat ''compromisul continuu al SUA faţă de coaliţia internaţională împotriva SI''.

Sursele citate au amintit că ''deşi NATO nu este prezentă în Siria'' continuă ''să aibă contribuţii importante la lupta împotriva SI'' şi s-au referit concret la noua misiune de formare a forţelor armate din Irak şi la zborurile de supraveghere cu avioane AWACS, în sprijinul coaliţiei internaţionale.

''Trebuie să ne asigurăm că SI nu revine. Din acest motiv, activitatea noastră de consolidare a forţelor locale din Irak este importantă'', au apreciat sursele citate, care au subliniat că Alianţa Nord-Atlantică şi ţările membre au ''consultări constante'' cu privire la lupta împotriva SI, atât la nivelul NATO, cât şi în interiorul coaliţiei internaţionale.

În cadrul consultărilor constante între NATO şi SUA, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a discutat miercuri cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ''abordarea ţării sale (a SUA - n.r.) faţă de Siria'', au mai menţionat sursele citate.

Comentarii