9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInternaționalMuzeul Literaturii Române Iași a devenit muzeu de importanţă naţională

Muzeul Literaturii Române Iași a devenit muzeu de importanţă naţională

Muzeul Literaturii Române din Iași a primit titulatura de muzeu de importanță națională și aprobarea să își schimbe denumirea. Astfel, se vor putea încheia parteneriate cu instituţii culturale internaţionale şi va putea accesa mai uşor fonduri europene, relatează Mediafax.

“E o veste foarte bună. Am început demersurile pentru obținerea titulaturii de muzeu de importanță națională încă din prima săptămână de directorat, în februarie 2013, iar acum culegem roadele. Oricum, se pare că e un an fast pentru muzeul nostru: alături de recunoașterea rangului național, ne-am îmbogățit cu un nou muzeu, «Cezar Petrescu», inaugurat în cadrul FILIT-ului, la Cotnari, iar una dintre expozițiile noastre temporare a călătorit la Paris și Alicante. Mă bucur că strategia de revitalizare propusă acum doi ani și jumătate, iată, dă rezultate concrete“, a declarat Dan Lungu, directorul Muzeul Literaturaturii Române Iași.

Muzeul Literaturii Române Iași a inaugurat în acest an al 13-lea obiectiv muzeal literar, cel de la Cotnari, iar reprezentanții instituţiei afirmă că aceasta s-a dezvoltat pe mai multe planuri, de la cel patrimonial, până la formarea de specialiști și a ajuns astfel cel mai mare muzeu literar din țară.

 

 

Cele mai citite

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă