12.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalMotivul pentru care Putin nu se va mai vedea cu Trump

Motivul pentru care Putin nu se va mai vedea cu Trump

”La Paris vor sosi numeroşi şefi de stat şi de guvern care vor avea o agendă foarte aglomerată, cu multe acte oficiale şi protocolare”, a declarat presei locale purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Trump a anunţat luni că probabil nu se va vedea cu omologul său rus la sfârşitul săptămânii la Paris şi că aşteptata reuniune dintre cei doi va avea loc în cadrul summitului G20 din Argentina, la sfârşitul lui noiembrie.

”Încă nu am stabilit nimic. Nu sunt sigur că vom avea o întrevedere la Paris. Cel mai probabil nu”, a declarat luni Trump.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, ”de fapt, s-a ajuns la un acord conform căruia va fi complicat să se organizeze un summit” la Paris, însă cei doi şefi de stat se vor vedea ”într-o formă sau alta” pentru a discuta despre viitoarea lor întâlnire, care cel mai probabil se va produce în Buenos Aires, cu ocazia summitului G20. ”Este foarte sigur că ambii se vor afla în Argentina pentru summitul G20, motiv pentru care se poate presupune cu un înalt grad de probabilitate că vor discuta tocmai despre această posibilitate”, a adăugat el.

Putin şi Trump vor participa la 11 noiembrie, la Paris, la ceremoniile prilejuite de împlinirea unui secol de la încheierea Primului Război Mondial, la invitaţia preşedintelui francez Emmanuel Macron. Anterior, Kremlinul menţionase că era puţin probabil ca Putin şi Trump să aibă la Paris o întrevedere mai amplă, spre deosebire de întâlnirea ”prelungită şi substanţială” care este avută în vedere pentru summitul G20 din Buenos Aires.

Totodată, Peskov a subliniat că deocamdată ”nu se conturează tendinţe concrete” de normalizare a relaţiilor bilaterale tensionate. În plus, Peskov a spus că nu este loc de iluzii şi nu este cazul ca cineva să creadă că relaţiile dintre cele două ţări se vor schimba după alegerile legislative din SUA de la jumătatea mandatului. ”Credem că nu trebuie să ne amăgim şi să ne închipuim că (scrutinul) va aduce unele clarificări”, a insistat Peskov.

Cele mai citite

Bucureşti, printre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor

Bucureşti este unul dintre oraşele din Europa cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, potrivit datelor...

Premieră în România. Nicky Minaj, pentru prima dată pe o scenă în țara noastră

Organizatorii Festivalului Saga 2024 au dezvăluit că printre artiștii internaționali invitați se numără și Nicki Minaj, o figură de marcă în muzica rap. Este...

Aproximativ 300 de funcţionari publici, în grevă de avertisment la Vâlcea

Reînceperea acțiunilor de protest ale aproximativ 300 de funcționari din primăriile rurale din județul Vâlcea a adus din nou în prim-plan nemulțumirile acestora față...
Ultima oră
Pe aceeași temă