Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Moştenitorii lui Prince dau în judecată un spital din Illinois şi un lanţ de farmacii

Moştenitorii muzicianului Prince au acţionat în judecată un spital din Illinois şi lanţul de farmacii Walgreens, afirmând că acestea ar fi putut preveni moartea cântăreţului, în 2016, dacă ar fi diagnosticat şi tratat corect şi în timp util problema supradozei, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2018 - 12:13

Plângerea pentru omor prin imprudenţă, înaintată vineri la tribunalul comitatului Cook din Chicago, acuză un medic şi un farmacist de la Trinity Medical Center din Rock Island, Illinois, că nu a reuşit să investigheze problema supradozei sau să se asigure că vedeta primeşte consiliere adecvată.

Cei şase moştenitori au acuzat, de asemenea, doi farmacişti ai grupului Walgreens că i-au dozat în mod greşit medicamentele de pe reţetă lui Prince.

Reuters nu a putut contacta luni dimineaţă reprezentanţii spitalului pentru comentarii, precizează agenţia de ştiri. Un purtător de cuvânt din partea UnityPoint Health, compania care administrează spitalul, a declarat pentru publicaţia Minneapolis Star-Tribune că societatea nu comentează asupra litigiului în curs.

Un purtător de cuvânt din partea lanţului Walgreens, administrat de Walgreens Boots Alliance Inc, a refuzat să comenteze situaţia pentru Reuters.

Prince a fost găsit mort la locuinţa sa din Paisley Park de lângă Minneapolis, care era şi sediul studioului său de înregistrări, la 21 aprilie 2016. Artistul avea 57 de ani. Cauza oficială a morţii a fost autoadministrarea unei supradoze din analgezicul Fentanyl, care este de 50 de ori mai puternic decât heroina.

Un procuror din Minnesota a declarat săptămâna trecută că nu va declanşa urmărirea penală în cazul morţii cântăreţului după ce o anchetă de doi ani nu a reuşit să stabilească de unde şi-a procurat analgezicul contrafăcut care i-a provocat decesul.

Poliţiştii care au investigat moartea lui Prince au găsit numeroase opioide în locuinţa artistului, potrivit unor documente judiciare date publicităţii în aprilie 2017.

Moartea starului, care avea imaginea publică a unei persoane cu un stil de viaţă sănătos şi vegan, a şocat lumea întreagă şi a declanşat o dispută prelungită printre fraţii şi surorile artistului pe subiectul moştenirii averii, estimată la sute de milioane de dolari.

Prince, cunoscut pentru stilul androgin şi melodiile pline de senzualitate, a murit cu o zi înainte de întâlnirea programată cu un medic specializat în tratamentul adicţiilor.

După moartea muzicianului, colaboratoarea şi protejata acestuia Sheila E. a declarat pentru emisiunea ''Entertainment Tonight'' că Prince suferea de dureri de şold şi genunchi după numeroasele concerte pe care le-a susţinut purtând pantofi cu toc.

Comentarii