Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Moscovici (Foto: financeandmarkets.com)

Moscovici: Votul în favoarea Brexit poate fi teoretic anulat, dar probabil va fi aplicat

Votul în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi "teoretic" anulat, deşi foarte probabil va fi aplicat, consideră Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice şi Financiare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 18:37

Comisarul Pierre Moscovici consideră că votul în favoarea Brexit va fi aplicat, dar nu neapărat printr-un acord care să conţină termeni clari, informează, luni, presa internațională citată de Mediafax.

Întrebat, într-o emisiune a postului de radio France Inter, dacă votul în favoarea Brexit poate fi anulat, Pierre Moscovici a răspuns: "Teoretic depinde de britanicii care au luat decizia ieşirii din UE să stabilească în final dacă vor face acest lucru sau nu şi în ce mod. Cu toate acestea, probabilitatea producerii Brexit este foarte puternică, întrucât a fost un vot al oamenilor, un referendum".

Întrebat dacă va exista un acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană privind termenii Brexit, Pierre Moscovici a precizat: "Nu neapărat".

Cetăţenii Marii Britanii au decis la limită, printr-un referendum, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Numeroşi politicieni britanici cer organizarea unui nou plebiscit.

Guvernul Theresa May speră să menţină acces la piaţa comunitară după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Bruxellesul condiţionează acest lucru de contribuţii bugetare şi de respectarea principiului liberei circulaţii a persoanelor, produselor, serviciilor şi capitalului.

Comentarii