12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMoscova, optimistă că nivelul de „rusofobie” de la Washington va scădea după...

Moscova, optimistă că nivelul de „rusofobie” de la Washington va scădea după numirea lui John Bolton

“Sperăm că vor exista mai mulţi oameni în interiorul puterii americane în măsură să ignore acest val de rusofobie ce a invadat multe ţări, inclusiv Statele Unite”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Când un jurnalist l-a întrebat dacă poate explica modul în care Kremlinul îl percepe pe Bolton, el a răspuns simplu: “Nu”.

Preşedintele american, Donald Trump, l-a numit joi pe John Bolton, analist la Fox News, în funcţia de consilier de securitate naţională al Casei Albe.

Numirea sa intervine în momentul abordării unor negocierile istorice cu Coreea de Nord şi în timp ce se apropie un termen crucial pentru viitorul acordului nuclear iranian, al cărui adversar hotărât este acest fost ambasador american la ONU.

Acest susţinător puternic al recurgerii la forţă pe scena internaţională a fost numit în acest post influent când relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece din cauza crizelor din Ucraina şi Siria şi acuzaţiilor privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă