13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMoscova anunţă că Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze...

Moscova anunţă că Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze SUA

Potrivit presei ruse, această invitație a fost lansată de Donald Trump în cadrul unei convorbiri telefonice.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, că Trump a abordat subiectul invitării lui Putin la Casa Albă de câteva ori în cursul unei discuţii telefonice cu liderul de la Moscova.

De asemenea, liderul de la Casa Albă i-a mai transmis lui Putin că ar fi bucuros să efectueze o vizită în Rusia, a adăugat Lavrov.

Ultima vizită în Rusia a unui preşedinte american a avut loc în septembrie 2013, atunci când Barack Obama a particpat la summitul Grupului economiilor dezvoltate (G20), care a avut loc în oraşul Sankt Petersburg.

Informația difuzată de presa de la Moscova intervine după ce Rusia anunțase că va lua contramăsuri față de statele care au decis sancțiuni contra Rusiei, în urma atacului neurochimic din Anglia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă