Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Modelele epidemiologice prezic dezastrul în SUA

Ultimele actualizări ale modelelor epidemiologice continuă să prezică o creştere a numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în Statele Unite, însă o echipă de cercetători susţine că purtarea măştii ar putea salva 40.000 de vieţi până în luna noiembrie.

Share

Rl online 0 comentarii

15.07.2020 - 21:15

De la 136.000 de decese asociate COVID-19 înregistrate oficial, SUA ar urma să ajungă la 151.000 decese până la 1 august şi la 157.000 până la 8 august, potrivit mediei valorilor prezise de modelele realizate de 23 de grupuri de cercetare din Statele Unite şi din alte părţi ale lumii. Aceasta a fost dată publicităţii marţi de o echipă de la Universitatea din Massachusetts, Reich Lab, din partea Centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC). Cu o săptămână în urmă, această medie anticipase 147.000 de decese asociate noului coronavirus la 1 august.

California, Florida şi Texas, cele mai populate trei state americane, vor înregistra fiecare peste o mie de decese suplimentare în luna următoare, în comparaţie cu bilanţul din luna precedentă, susţine profesorul Nicholas Reich.

Unul dintre modele (IHME), realizat de Washington State University, merge mai departe, prezicând miercuri 224.000 de decese la 1 noiembrie, în timp ce un altul, realizat de cercetătorul independent Youyang Gu, din New York, anticipează 227.000 de decese până la 1 noiembrie.

Potrivit grupului IHME, mai mulţi americani poartă măşti şi mai puţini se deplasează. "Dacă 95% dintre americani ar purta măşti la plecarea din casă, numărul de decese ar scădea cu 40.000" până în noiembrie, susţine centrul de cercetare.

Comentarii

loading...