Ministrul român de Externe s-a întâlnit cu omologul belgian la Bruxelles

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe şi al Apărării al Regatului Belgiei, Didier Reynders.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2019 - 18:04

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe transmis de Agerpes, ministrul român l-a felicitat pe omologul belgian pentru nominalizarea sa în calitate de comisar-desemnat pentru Justiţie în cadrul viitoarei Comisii Europene.

Întrevederea a ocazionat un schimb de opinii pe marginea dosarelor de actualitate ale agendei europene şi regionale, în special în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene, priorităţile anunţate de preşedintele ales al Comisiei Europene pentru următorul ciclu instituţional şi legislativ, Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 şi Brexit.

Demnitarul român a evidenţiat atenţia specială pe care România a acordat-o pe durata mandatului său de Preşedinţie a Consiliului UE avansării procesului de extindere a Uniunii şi susţinerea acordată Republicii Macedonia de Nord şi Albaniei.

În context, ministrul Mănescu a exprimat interesul României pentru Vecinătatea estică, reiterând sprijinul ţării noastre pentru parcursul european al Republicii Moldova, arată sursa citată.

Comentarii