15 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăInternaționalMinistrul Meleșcanu confirmă înlocuirea lui Hans Klemm din funcția de ambasador al...

Ministrul Meleșcanu confirmă înlocuirea lui Hans Klemm din funcția de ambasador al SUA în România

Ministrul Meleșcanu a evitat să dezvăluie numele viitorului ambasador, dar a precizat că acesta va fi o persoană ”care vorbeşte limba română”.

“Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz e o persoană care cunoaşte limba română”, a declarat Meleşcanu, întrebat cine îi va lua lui Hans Klemm ca ambasador al SUA la Bucureşti.

Totodată, Meleşcanu a evitat să evalueze activitatea lui Hans Klemm.

“Nu pot eu să fac evaluări la adresa ambasadorului Klemm pentru că nu cunosc decât o parte mică a activităţii sale, respectiv discuţiile instituţionale pe care le-am avut la Ministerul Afacerilor Externe şi, din acest punct de vedere, vă asigur că au fost întotdeauna cordiale, chiar dacă nu am fost de acord cu toate problemele. În rest, evaluarea nu-mi aparţine mie, aparţine Departamentului de Stat”, a adăugat ministrul de Externe.

Chestionat dacă Hans Klemm a avut intervenţii referitoare la decizii politice, Meleşcanu a răspuns: “Dânsul nu a avut intervenţii în ceea ce priveşte deciziile politice. A exprimat puncte de vedere. România este o ţară democratică unde toată lumea se poate exprima”.

Indicii referitoare la înlocuirea lui Klemm din funcția de ambasador în România au apărut încă de la sfârșitul anului trecut, iar acum două zile au fost reluate printr-o postare pe internet, în acest sens, a jurnalistului Dan Andronic.

Hans Klemm este diplomat de carieră și fusese numit ambasador în România de fostul președinte Barack Obama. Noul ambasador va fi, în mod cert, un apropiat al președintelui Trump. Potrivit unor surse neoficiale, succesorul lui Hans Klemm în funcția de ambasador la București ar putea fi Elias Wexler (67 de ani), născut la Iași, plecat din România la vârsta de șapte ani.

Potrivit site-ului repatriot.ro, Elias Wexler este CEO al companiei americane Deltrex. În ultimii 35 de ani, Elias Wexler a fost director executiv și președinte al Zero International, Inc., un grup de producție care operează fabrici și depozite din New York, Carolina de Nord, Ohio, Las Vegas, Regatul Unit, Japonia, Emiratele Arabe Unite și Chile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Piedone, primarul Sectorului 5, și-a lansat candidatura pentru Primăria Capitalei. La Sectorul 5 își susține drept candidat fiul

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a lansat oficial candidatura pentru funcția de primar al Capitalei, la alegerile din anul 2024. Piedone nu va beneficia...

Rusia – Ucraina, ziua 732. Chestiunea apartenenței peninsulei Crimeea este tranșată, este a Rusiei, susține Lavrov

Chestiunea apartenenței peninsulei Crimeea este definitiv închisă, ea este a Rusiei, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Ministrul Lavrov a făcut această...

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export, o soluție modernă pentru efectuarea controalelor vamale, mai rapid și eficient, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă