Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul francez de Finanţe aşteaptă discuţii dificile cu SUA pe subiectul taxei GAFA

Bruno Le Maire, ministrul francez al finanţelor, a declarat că se aşteaptă la discuţii dificile cu SUA pe tema taxării giganţilor din domeniul Internetului într-o întâlnire a miniștrilor G-7, conform AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2019 - 18:02

 'Va fi dificil. Ştiu acest lucru. Poziţia americană s-a înăsprit recent', odată cu deschiderea unei anchete asupra taxei aprobată recent de Franţa, a declarat Bruno Le Maire jurnaliştilor la deschiderea reuniunii anuale a miniştrilor de Finanţe din G7.

Întâlnirea bilaterală programată iniţial pentru ora locală 10:30 (8:30 GMT) între Bruno Le Maire şi omologul american Steven Mnuchin, pentru discutarea punctelor de vedere diferite ale celor două ţări cu privire la taxa GAFA (Google, Amazon, Facebook şi Apple), ar urma să se deruleze în cursul după-amiezii zilei de miercuri, au declarat surse din anturajul oficialului francez.

'Îi voi spune că Franţa îşi va menţine taxa pe companiile din sectorul digital în forma care a fost adoptată de poporul francez via Senat şi Adunarea Naţională', a explicat Bruno Le Maire, reamintind că Franţa s-a angajat să anuleze taxa GAFA în cazul în care se va ajunge la un acord mondial cu privire la taxarea giganţilor Internetului. Înainte de a începe reuniunea miniştrilor de Finanţe din G7, Bruno Le Maire şi-a reiterat apelul pentru un acord internaţional cu privire la taxarea giganţilor Internetului, în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). 'Invit pe fiecare să facă eforturi pentru a se ajunge la un acord', a spus Le Maire. Franţa, ţară care deţine în acest an preşedinţia G7, şi-a fixat drept obiectiv 'reducerea decalajului între realitatea economică mondială şi realitate fiscală' după apariţia în ultimele decenii a unor giganţi în domeniul digital, reuniţi sub acronimul GAFA (Google, Amazon, Facebook şi Apple).

Reuniunea miniştrilor de Finanţe din G7, care va avea loc miercuri şi joi la Chantilly, la nord de Paris, este una pregătitoare pentru summitul şefilor de stat din G7 care va avea loc la finele lunii august la Biarritz. G7 este o organizaţie a statelor puternic industrializate din care fac parte: Statele Unite (SUA), Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. 

Comentarii

loading...