Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul David Lidington avertizează parlamentul britanic că nu există un 'plan B'

Guvernul de la Londra nu are niciun 'plan B' în cazul în care parlamentul nu va aproba acordul privind termenii retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, a susţinut marţi David Lidington, şeful de cabinet al premierului britanic May.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.11.2018 - 11:18

''Nu există niciun plan B pentru că însăşi Uniunea Europeană spune că acordul care este pe masă este unul asupra căruia a trebuit să ajungem la un compromis'', a declarat Lidington într-un interviu pentru postul de radio BBC.

Întrebat dacă Londra ar putea amâna Brexit-ul pentru a obţine un acord mai favorabil, oficialul britanic a răspuns: ''Nu este politica guvernului şi chiar nu văd unde ne-ar duce asta pentru că UE şi-a făcut cunoscută poziţia foarte clar''.

Pe de altă parte, fostul ministru al apărării britanic Michael Fallon a afirmat marţi că o amânare a ieşirii Regatului Unit din UE ar fi în interesul britanicilor, astfel că negociatorii pot conveni un 'acord de divorţ' mai favorabil.

''Acordul actual nu este unul bun şi avem nevoie de unul mai favorabil. Dacă este posibil să obţinem un acord mai bun, să trimitem negociatorii înapoi la Bruxelles pentru două sau trei luni - chiar să amânăm data ieşirii efective pentru două sau trei luni, atunci cred că acest lucru ar fi în interesul pe termen lung al ţării'', a spus Fallon într-o declaraţie pentru BBC.

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminică, la Bruxelles, acordul privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra. Regatul Unit devine astfel prima ţară care părăseşte UE.

Acordul de retragere, ce are 585 de pagini, detaliază condiţiile juridice ale ieşirii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din UE la 29 martie 2019.

Liderii din UE s-au exprimat de asemenea în favoarea "unei relaţii cât mai strânse posibil" cu Londra după Brexit.

Comentarii

loading...