Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministru grec: Consecințele incendiului, înrăutățite de construcțiile ilegale din zonă

Ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat, pentru BBC News; că una dintre cauzele incendiilor violente este construirea ilegală a imobilelor

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 16:00

Kammenos, ministrul grec al Apărării, spune că oamenii au construit case în zonele împădurite, ceea ce este ilegal şi, drept urmare, căile de evacuare au fost blocate. "Aceasta este o crimă a trecutului. Coasta Atenei, toate aceste proprietăţi, majoritatea nu au aprobare de construire şi au ocupat coasta”, a afirmat Kammenos pentru BBC, citată de News.ro.

Acesta se confruntase cu localnicii nervoşi atunci când a vizitat zonele devastate de incendii. El a fost înconjurat de oameni, care l-au acuzat că i-a abandonat. "Ne-aţi lăsat singuri”, i-a transmis una dintre persoane. Un alt bărbat a declarat pentru BBC că a ajuns la sediul pompierilor pentru a cere ajutor şi a descoperit că ei nu ştiau de incendiu, iar un localnic a susținut că recomandările autorităților erau ridicole: persoanele din zona de risc au fost sfătuite să intre în mare, deși mulți dintre cei în vârstă nici n-au putut să ajungă pe plajă.

Naționalistul Kammenos a respins aceste acuzații, invocând construcțiile ilegale ca motiv pentru blocarea căilor de acces.

Cel puţin 81 de persoane au murit în incendiile de vegetaţie din regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena, Incendiile au distrus satul Mati, situat la 30 de kilometri distanţă de Atena, o zonă populară pentru turişti, arzând zeci de case şi maşini.

 

Comentarii

loading...