Ministru demis în Grecia din cauza incendiilor de lângă Atena

Ministrul adjunct responsabil cu ordinea publică şi protecţia cetăţenilor, Nikos Toskas, a fost demis vineri după incendiile care au devastat regiunea de coastă din apropiere de Atena, a anunţat biroul premierului grec Alexis Tsipras, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mihai Cernea 0 comentarii

03.08.2018 - 20:08

„Premierul a acceptat demisia lui Nikos Toskas”, a afirmat biroul lui Alexis Tsipras într-un comunicat.

Gestionarea dezastrului de către guvernul elen a atras criticile opoziţiei, care a cerut demisia responsabililor. Săptămâna trecută, Toskas a declarat că i-a oferit demisia premierului Tsipras, dar că acesta a refuzat.

Într-un scurt comunicat, biroul premierului a anunţat că Tsipras i-a acceptat demisia lui Toskas în cadrul „unei scurte întrevederi” cu acesta, în cursul căreia „i-a mulţumit pentru cooperarea din toţi aceşti ani”.

Responsabilităţile privind protecţia civilă i-au fost încredinţate ministrului de interne Panos Skourletis.

Partidele de opoziţie au acuzat guvernul că nu a avertizat aşa cum ar fi trebuit populaţia asupra pericolului şi nu ar fi dat suficiente dispoziţii pentru o eventuală evacuare a locuitorilor. Ele au acuzat de asemenea guvernul că ar fi încercat să ascundă amploarea dezastrului timp de mai multe ore.

Comentarii