Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numită Hamagen (The Shield), aplicația dezvăluie dacă un utilizator a fost, în ultimele 14 zile, în imediata apropiere a oricui a fost diagnosticat cu virusul

Ministerul Sănătății din Israel a lansat o aplicație telefonică pentru monitorizarea coronavirusului

„Hamagen” urmărește locul unde se află un utilizator și apoi compară datele cu mișcările cunoscute ale celor diagnosticați cu COVID-19, pentru a verifica dacă traseele au s-au intersectat în ultimele 14 zile

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2020 - 18:10

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat duminică lansarea unei noi aplicații pentru smartphone pentru a preveni răspândirea coronavirusului mortal. Aceasta permite utilizatorilor să știe dacă și-au intersectat traseul cu cineva care a fost diagnosticat cu coronavirusul.

Aplicația a fost lansată după ce cazurile de coronavirus depășit plafonul de 1.000 de persoane în Israel, stat în care strategia pentru înfrângerea focarului de virus a fost izolarea celor care sunt deja infectați și a celor care ar fi putut fi expuși patogenului.

Numită Hamagen (The Shield), aplicația dezvăluie dacă un utilizator a fost, în ultimele 14 zile, în imediata apropiere a oricui a fost diagnosticat cu virusul, a declarat ministerul sănătății într-un comunicat.

"Aplicația este un mijloc tehnologic menit să ofere fiecăruia dintre noi capacitatea de a ști cu exactitate și imediat dacă am fi putut avea contactat cu o persoană care a fost infectată cu coronavirus", se arată în declarație. „Cu aceasta putem opri răspândirea bolii și putem proteja pe cei mai apropiați de noi.”

Anterior, ministerul a publicat istoricul epidemiologic al pacienților cu COVID-19, enumerând toate locurile în care au fost și sfătuind pe cei care au fost în oricare dintre locații în același timp să se auto-carantineze timp de 14 zile. Cu toate acestea, pe măsură ce numărul de cazuri diagnosticate în fiecare zi a crescut extrem de repede, a devenit practice imposibil pentru public să examineze toate listările.

După ce un utilizator instalează aplicația, acesta ține evidența deplasărilor sale și compară informațiile cu datele oferite de Ministerul Sănătății cu privire la locurile în care concetățenii au fost diagnosticați pozitiv. În cazul în care aplicația găsește o potrivire - aceea că utilizatorul se afla în aceeași zonă în același timp - leagă proprietarul smartphone-ului de site-ul Ministerului Sănătății pentru informații despre ce trebuie să facă în continuare.

Ministerul a subliniat că toate informațiile cu privire la mișcările utilizatorului sunt stocate doar pe smartphone, și sincronizate cu datele epidemiologice ale cazurilor COVID-19 cunoscute.

„Datele Ministerului Sănătății sunt actualizate tot timpul și sunt trimise la telefonul tău unilateral în scopul sincronizării”, se arată în comunicat.

Comentarii