15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinisterul Sănătății din Israel a lansat o aplicație telefonică pentru monitorizarea coronavirusului

Ministerul Sănătății din Israel a lansat o aplicație telefonică pentru monitorizarea coronavirusului

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat duminică lansarea unei noi aplicații pentru smartphone pentru a preveni răspândirea coronavirusului mortal. Aceasta permite utilizatorilor să știe dacă și-au intersectat traseul cu cineva care a fost diagnosticat cu coronavirusul.

Aplicația a fost lansată după ce cazurile de coronavirus depășit plafonul de 1.000 de persoane în Israel, stat în care strategia pentru înfrângerea focarului de virus a fost izolarea celor care sunt deja infectați și a celor care ar fi putut fi expuși patogenului.

Numită Hamagen (The Shield), aplicația dezvăluie dacă un utilizator a fost, în ultimele 14 zile, în imediata apropiere a oricui a fost diagnosticat cu virusul, a declarat ministerul sănătății într-un comunicat.

“Aplicația este un mijloc tehnologic menit să ofere fiecăruia dintre noi capacitatea de a ști cu exactitate și imediat dacă am fi putut avea contactat cu o persoană care a fost infectată cu coronavirus”, se arată în declarație. „Cu aceasta putem opri răspândirea bolii și putem proteja pe cei mai apropiați de noi.”

Anterior, ministerul a publicat istoricul epidemiologic al pacienților cu COVID-19, enumerând toate locurile în care au fost și sfătuind pe cei care au fost în oricare dintre locații în același timp să se auto-carantineze timp de 14 zile. Cu toate acestea, pe măsură ce numărul de cazuri diagnosticate în fiecare zi a crescut extrem de repede, a devenit practice imposibil pentru public să examineze toate listările.

După ce un utilizator instalează aplicația, acesta ține evidența deplasărilor sale și compară informațiile cu datele oferite de Ministerul Sănătății cu privire la locurile în care concetățenii au fost diagnosticați pozitiv. În cazul în care aplicația găsește o potrivire – aceea că utilizatorul se afla în aceeași zonă în același timp – leagă proprietarul smartphone-ului de site-ul Ministerului Sănătății pentru informații despre ce trebuie să facă în continuare.

Ministerul a subliniat că toate informațiile cu privire la mișcările utilizatorului sunt stocate doar pe smartphone, și sincronizate cu datele epidemiologice ale cazurilor COVID-19 cunoscute.

„Datele Ministerului Sănătății sunt actualizate tot timpul și sunt trimise la telefonul tău unilateral în scopul sincronizării”, se arată în comunicat.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă