4.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInternaționalMinisterul Sănătății din Grecia introduce taxe pentru serviciile medicale

Ministerul Sănătății din Grecia introduce taxe pentru serviciile medicale

Asistența medicală în Grecia nu va mai fi gratuită, măsură ce va afecta inclusiv miile de turiști români care aleg să petreacă vara pe însoritele plaje elene. Autoritățile sanitare pregătesc o suprataxă de 20 euro pentru serviciile de sănătate pe care le primesc turiștii, sumă care în acest moment nu se achită. Singurele costuri achitate și în prezent sunt cele de spitalizare, atunci când este necesar ca pacientul să rămână internat.

Ministerul Sănătății din Grecia a decis ca noua taxă să fie impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinicile regionale și ambulatoriile spitalelor, potrivit site-ului greece.greekreporter.

Taxe suplimentare vor fi impuse celor care au nevoie de analize de sânge și de alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul național de sănătate grecesc. Aceste noi taxe se aplică și celor care locuiesc în Grecia, dar sunt considerați rezidenți „nepermanenți” ai țării.

Ministerul Sănătății speră să strângă „fonduri semnificative”, cel mai evident în timpul sezonului turistic, când Grecia este vizitată de milioane de turiști. Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017 care permite colectarea fondurilor pentru rambursarea spitalelor numai pentru serviciile pe care le oferă. Pe lista serviciilor medicale plătite intră și testul pentru determinarea pozitivității la Covid-19 care este în general sub 50 de euro în spitalele publice, dar are valori mai mari în instituțiile sanitare private.

Cele mai citite

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă